De to holds trænere var enige om, at kampen for begge mandskaber var en af de særligt ’vigtige’. Med udsigt til næsten to måneders pause ville to point (eller modsat nul) gøre en verden til forskel. For Aarhus HC var det måske sidste chance for at hægte sig på førergruppen og for storsatsende HØJ med erklærede oprykningsplaner nærmest et ’must win battle’.

Af samme grund lagde begge hold-chefer også op til, at der skulle spilles med musklerne på halgulvet.

Den forudsigelse holdt stik. 24 udvisningsminutter blev fordelt ligeligt mellem de to hold. Julefreden var for en stund afløst af intens fight og drama.

Cheftræner Mads Hjortshøj opsummerede begivenhederne således:

– Det var en tæt kamp, og en kamp præget af mange udvisninger. Vi er foran det meste af kampen, men kun med et enkelt mål eller to. I slutfasen kommer vi bagud med to 30-32, men med klogt overtalsspil, et par afgørende forsvarsaktioner og lidt held får vi muligheden for at bringe os foran 33-32 og har bolden. Her brænder vi, men får heldigvis returbolden og kan spille kampen til ende de sidste sekunder og scorer på den sidste afslutning til kampens resultat 34-32.

Jesper Meinby blev med fire af de sidste fem aarhusianske scoringer en slags matchvinder i en kamp, hvor også Theis Rasmussen og Mathias Møller særligt i 1. halvleg lyste op i angrebsspillet. I den anden ende dannede Theis og Peter Krogh en stærk midterblok.

Desværre måtte Peter Krogh udgå med en ankelskade midt i 2. halvleg. Vi krydser fingre for dig Peter – så du kan følge med dine færøske landsmænd til EM i januar.

De 2 point lunede gevaldigt. Nu kan vi se frem til næsten 2 måneders kamppause, inden jagten på topholdene sættes ind i februar med et tætpakket program.

Efter kampen inviterede HEI-Håndbold spillere og frivillige fra Aarhus HC med til klubbens traditionsrige julefrokost. En bedre start på jule- og EM-pausen kunne vi ikke ønske os.