De fire founding partnere lægger ikke skjul på, at det er den nye, unikke konstruktion med en aarhusiansk håndboldfond, som har fået dem til at investere massivt i håndboldklubberne Aarhus HC og Aarhus United.

Allan Melgaard, global CEO fra Scan Global Logistics, udtrykker det således:

– Med håndboldfonden i ryggen er der nu etableret et ekstremt seriøst og robust setup, som vi ikke har set tidligere i håndboldens verden. Fonden støtter hele talentarbejdet og breddearbejdet ude i klubberne, mens vi nu kan investere i de to flagskibe, som utvivlsomt kommer til at præge dansk håndbold inden for en årrække.

Håndboldfonden i Aarhus modtog i november en donation på 5 mio. kr. fra Sallingfondene. Penge som skal bruges til at sætte helt nye standarder for talentarbejdet i byen og samtidig sikre udviklingen af de mange lokale klubber i Aarhus.

For Systematic-stifter, Michael Holm, er nyheden om de fire founding partners en foreløbig kulmination af det arbejde, han personligt var med til at sætte i gang for halvandet år siden.

– Aarhus HC og Håndboldfonden er allerede kommet et langt stykke. Men vi har også signaleret, at vores ambitioner var større. Derfor er jeg meget glad for, at vi nu er en kreds af virksomheder, som sammen har gjort det muligt at tage de næste skridt mod toppen.  Det fortjener Aarhus.

Flere founding partnere på vej

Initiativtagerne til det nye, store aarhusianske håndboldfællesskab er, sammen med de første fire top-sponsorer, i dialog med yderligere virksomheder, som har meldt sig på banen. Og det er forventningen at kredsen af founding partnere vil vokse yderligere i den kommende tid.

Hele visionen om at skabe et håndboldfællesskab, der både favner bredde, talent og elite i Aarhus, blev født sammen med herreholdet, Aarhus HC. Og medlem af Aarhus HC’s bestyrelse, Peter Bredsdorff-Larsen er da også begejstret for den nye aftale:

– Gode kræfter søsatte for kun 18 måneder siden ideen med en Aarhusfunderet håndboldfond, som både kan støtte bredden og talentarbejdet. At vi så allerede nu, i regi af Aarhus HC og Aarhus United, kan indgå en 3årig aftale med så attraktive founding partnere – og med flere på vej ind – er naturligvis en fantastisk glædelig nyhed for Aarhus og for dansk håndbold, siger han.

Ambitioner om ligahåndbold i Aarhus HC

Den sportslige ledelse i Aarhus HC er allerede i gang med i at omsætte de nye økonomiske muligheder til sportslige resultater:

– Vi har fra Aarhus HC’s fødsel sidste år haft ambitioner om, at vi skal rykke op i håndboldligaen, og denne massive sponsorstøtte skaber gode forudsætninger for, at vi til den kommende sæson kan mønstre et stærkere Aarhus HC-mandskab med kvalitet nok til at kunne kvalificere sig til en oprykning, siger Peter Bredsdorff-Larsen.

Anders Hagh, CEO i Salling Group, siger:

– For Salling Group har det været afgørende, at byens håndboldklubber nu er samlet omkring fælles ambitiøse mål, som både handler om at udvikle de lokale håndboldtilbud men som også tør kigge opad og stile efter at blive de bedste. Det er værdier, vi deler i Salling Group. Og vi glæder os til at skabe historie sammen.

Aarhus United ser nu fremad

Jan Snogdal, som i sin tid var initiativtager til Aarhus United, trak sig før sæsonen fra bestyrelsesarbejdet i klubben. I stedet har han arbejdet for en fremtidssikring af klubbens aktiviteter.

For Aarhus United, som i dag ligger på en 10. plads i kvindeligaen, betyder den nye aftale med foreløbig fire founding partnere, at der nu er etableret et solidt økonomisk fundament, som sikrer klubbens videre drift i den igangværende sæson. Samtidig er der skabt grobund for fornyet tro på fremtiden i aarhusiansk kvindehåndbold:

– Vi har arbejdet hårdt på, at Aarhus United skulle blive en del af det nye fællesskab. Og med fonden i ryggen får talentarbejdet et enormt boost i de kommende år, siger Jan Snogdal.

Han bakkes op af CEO Anders Marcus fra Obton, som hidtil har været hovedsponsor i Aarhus United:

– Vi har bakket Aarhus United op hele vejen og har været stolte over at være med til at sikre et ligahold for kvinderne i Aarhus. Vi er meget begejstrede for perspektiverne for Aarhus som håndboldby i den nye konstruktion og har derfor også arbejdet positivt for at få denne aftale på plads. Vi investerer nu yderligere i håndbolden i Aarhus. Og ikke kun kvinderne men også herrerne, siger Anders Marcus.

Fonden for Aarhus støtter Håndbolden samt Aarhus HC og Aarhus United vil på et senere tidspunkt orientere om de konkrete organisatoriske tilpasninger, der følger af den nye struktur.