Mors-Thy Håndbold var meget tæt på at spille sig i en DM-semifinale, men tabte i sidste og afgørende kamp til Ribe-Esbjerg Håndbold. Holdet er kendetegnet ved at have en gruppe unge spillere, der er kommet op gennem deres eget talentsystem og som nu viser sig frem på øverste hylde, sammen med en gruppe af mere erfarne spillere.

– Hvis vi skal lykkes med at vinde over en stærk modstander, som MTH, så skal vi først og fremmest være effektive. Vi skal omsætte vores chancer til scoringer og være dygtige i afslutningen af begge halvlege. Vi skal afvikle begge halvlege godt og være effektive, når vi skaber chancer. Derudover så skal vi være dygtige, når vi selv har bolden, så vi undgår at MTH får mulighed for at score på kontra, siger Mads Hjortshøj og fremhæver også defensiven som nøglen til sejr:

– Det bliver afgørende at vi kan lave en god defensiv præstation, derfor bliver vores to målvogtere, Jens Fredsgaard og Alexander Kvist, vigtige for vores muligheder for at lykkes med at vinde kampen. Derudover så har vi brug for, at hele vores gruppe af spillere rammer et højt niveau, hvis vi skal matche et stærkt MTH hold.

Den lange kamppause, siden 1. division lukkede ned i april, bekymrer ikke Mads Hjortshøj. Måske endda tværtimod – så er det en sulten flok spillere, han sender på banen torsdag:

– Vi har trænet godt den sidste lange periode, så det bør være en tændt og kampklar trup der stiller til kamp mod MTH.

Og siden sæsonafslutningen i 1. division har truppen også  haft mulighed for at fokusere på pokalkampen. En trup, som efterhånden er skadefri:

– Efter en afslutning på sæsonen, hvor vi manglede flere spillere, er vi nu efterhånden ved at have de fleste tilbage i truppen. Det er pt. kun Nikolaj Mogensen og Jonathan Stjernholm der stadig er ude med skader og ikke er tilgængelige til kampen mod MTH, siger Mads Hjortshøj.

Velkommen i Skæringhallen. Torsdag 23. maj. Kampstart kl. 19.00.

Entre i døren.