Pressemeddelelse, 30. maj 2022:

Med en ny håndbold-fond og et nystiftet professionelt selskab præsenterer fem århusianske håndboldforeninger nu en bæredygtig og ambitiøs fremtid for herrehåndbolden i Aarhus under navnet Aarhus HC.

Efter Århus Håndbolds konkurs i 2021 kom det bedste herrehold i Aarhus til at stå med det ene ben i Skanderborg. Den virkelighed har fået en kreds af lokale håndboldforeninger, frivillige ildsjæle samt århusianske erhvervsfolk til at rykke sammen i et nyt håndboldfællesskab med navnet Aarhus HC.

Visionen er at skabe et sportsligt og økonomisk bæredygtigt århusiansk håndboldfælleskab.

Det nyetablerede Aarhus HC vil fra den kommende sæson overtage HEI-Håndbolds licens og dermed spille i den næstbedste række. Samtidig træder Aarhus HC ind med støtte – både økonomisk og sportsligt – til byens eksisterende U19-miljø. Og som et helt nyt tiltag kommer Aarhus HC til at stå for et elitært træningstilbud til alle århusianske herrehåndboldspillere op til U23.

Det er i første omgang fem århusianske håndboldforeninger – Viby, Brabrand, Stavtrup, VRI og HEI – der stifter det selskab, som skal stå for driften af Aarhus HC, men sideløbende etableres en århusiansk håndboldfond, som på forhånd er sikret en grundkapital på tre millioner kroner fra Michael Holm, ejer og CEO i softwarevirksomheden Systematic. Pengene gives fra hans og hans børns selskab, Systematic Holding.

Håndboldfonden får efterfølgende tildelt ejerskabet af det nye Aarhus HC, som en gave fra de stiftende foreninger. Dermed vil århusiansk herrehåndbold – fra foreningernes talentarbejde til et fælles tophold – stå solidt på to bæredygtige søjler: dels en almennyttig fond og dels et kommercielt selskab.

Ledelsen af Aarhus HC kommer i første omgang til at bestå af en arbejdende bestyrelse, som repræsenterer kredsen af erhvervs- og håndboldfolk bag initiativet.

Formand for det nye Aarhus HC er Carsten Led-Jensen, partner i advokatfirmaet Holst. Han siger:
– Aarhus er en by i en rivende udvikling. Med internationale kulturinstitutioner og et unikt talentmiljø inden for mange brancher. Håndbolden har historisk været med helt forrest, når det gælder sportslige flagskibe. Det skal vi opleve igen. Ved at lade en almennyttig fond eje det nye tophold skaber vi hele Aarhus’ hold. Ingen klubber eller personer eller selskaber får særlige rettigheder eller ejerskab. Samtidig bliver Aarhus HC reklamesøjle for håndboldfondens støtte til arbejdet og talentudviklingen i byens håndboldforeninger, siger Carsten Led-Jensen.

I bestyrelsen er han suppleret af Henrik Larson, der er kendt i håndboldkredse, og som blandt andet sidder i DHF’s bestyrelse. Han siger:
– Ved at etablere det nye Aarhus HC og en ny model for talentudvikling, forankret i byens stærke foreningsfællesskaber, skaber vi nu det bedst tænkelige fundament for en fantastisk rejse. Og til at eksekvere har vi derfor sat et hold som både håndboldfagligt og kommercielt er stærke, kreative og innovative samt dedikerede århusianere.

Peter Bredsdorff Larsen, tidligere ligatræner og nuværende landstræner for Færøerne, har fungeret som faglig og sportslig rådgiver i forbindelse med udviklingen af det nye håndbold-selskab. Han indtræder også i Aarhus HC’s bestyrelse med særligt ansvar for den sportslige udvikling:
– Hvor andre eliteprojekter typisk er bygget op omkring et ligahold og måske et ungdomsakademi, så kommer den nye Aarhus-model, forankret i en håndboldfond, til at bygge ovenpå den stærke og unikke århusianske foreningsstruktur, som i en årrække har leveret mange håndboldtalenter og -oplevelser. På den måde favner vi ikke kun smalle interesser omkring et ligahold og de spillere, der kommer gennem nåleøjet her. Vores nye U23-talentmiljø er et godt eksempel. Her kan vi skabe nogle helt nye muligheder for byens mange ungseniorer, som traditionelt forsvinder ud af eliteorganisationernes synsfelt. Med Aarhus HCs U23-træningsmiljø kan vi både støtte den enkelte spiller, vores fælles elitehold og de århusianske divisionshold.

HEI-Håndbold, som i mange år har været en af landet førende håndboldklubber – ikke mindst når det gælder talentarbejdet – lægger licensen fra deres nuværende 1. divisionshold ind i det nye samarbejde. Formand for HEI-Håndbold, Thomas Munkholm siger:
– Inderst inde, så vil vi nok alle sammen helst se vores egne foreninger stryge helt til tops. Men efter, at vi i en årrække har leveret flotte resultater som amatørhold i 1. division, må vi også erkende, at det kræver et fælles projekt, hvis vi skal nå endnu længere. Vi har allerede et fortrinligt samarbejde med de andre Aarhus-klubber omkring talentarbejdet, og med det nye håndboldfællesskab, kan vi nu løfte vores tilbud til et endnu højere niveau.

Systematic har meldt sig som sponsor
Visionerne og ambitionerne er store. Men med en start i næstbedste håndboldrække går folkene bag Aarhus HC også ind til opgaven med stor ydmyghed:
– I takt med, at de første ideer blev til mere konkrete tanker, er vi blevet mødt med flere og flere positive tilkendegivelser. Tanken om, at vi vil bygge et helt nyt håndboldfællesskab, som kan tilføre ressourcer til den i forvejen stærke foreningskultur, møder stor sympati, både blandt håndbold- og erhvervsfolk i Aarhus. Men det er heller ikke nogen hemmelighed, at skal vores drømme om et nyt århusiansk storhold blive til virkelighed, er vi afhængige af konkret opbakning fra byens erhvervsliv, siger Carsten Led-Jensen.

Arbejdet med at bygge den kommercielle forretning op, er da også i fuld gang. Systematic har meldt sig som storsponsor for Aarhus HC, og dermed har en af sværvægterne inden for det århusianske erhvervsliv allerede stillet sig bag det nye selskab.

Michael Holm, CEO og stifter af Systematic, siger om baggrunden for at gå ind i det nye håndbold-projekt:
– Jeg vil have tophåndbold tilbage til Aarhus. Det er en sport, som har givet mig mange gode oplevelser både på banen og på lægterne. Det her er mit bidrag til at give de århusianske håndboldmiljøer et stærkt økonomisk fundament, så vi forhåbentligt i fremtiden kommer til at opleve storkampe for fulde huse i Kongelunden. Det er mit håb at flere århusianske virksomheder deler denne vision, og at flere af dem vil se positivt på det nye håndboldfællesskab og selvfølgelig helst gennem et sponsorat, siger Michael Holm.

Yderligere info:

Carsten Led-Jensen:
clj@holst-law.com – 3010 2219

Peter Bredsdorff-Larsen:
peterbl@webspeed.dk – 4083 4733

Henrik Larson:
henrikglarson@gmail.com – 2170 7815

Thomas Munkholm:
munkholm8250@gmail.com – 20242305

Michael Holm , kontaktes via:
maia.lindstrom.sejersen@systematic.com – 4196 5013

aarhushc.dk