Fra den kommende sæson er den rutinerede træner og tidligere landsholdsspiller, Jan Paulsen, blevet tilknyttet træner-teamet i Aarhus HC i en nyoprettet specialist-rolle og bliver dermed – sammen med Tobias Thorsen – assistent for cheftræner Mads Hjortshøj.

Sportschef Morten Jensen siger om det ekstra tiltag:

– Vi ser ind i en sæson, hvor toppen af 1. division næppe har været bedre, og hvor flere hold satser stort. Vi gør derfor også alt, hvad vi kan, for at optimere alle dele af vores sportslige setup. Og med Jan Paulsen får vi nu tilknyttet en træner med nogle helt unikke kompetencer omkring vores angrebsspil. Særligt spillet i overtal, hvor vi kan se, at der kan hentes nogle procenter, siger Morten Jensen.

Han tilføjer også, at Jan Paulsen får en vigtig opgave omkring talentarbejdet:

– Samtidig med at vi optimerer det tekniske arbejde omkring 1. divisionsholdet, så giver ansættelsen af Jan også mulighed for, at vi sikrer en optimal talentudvikling. Jan Paulsen skal også træne HEI’s 2. divisionshold og bidrager dermed til den røde tråd i udviklingen af den store talentmasse, der kommer igennem vores U19-hold.

Selv glæder Jan Paulsen sig til – efter et par års trænerpause – igen at komme helt tæt på banen og spillerne igen:

– Det er et spændende projekt, vi har i Aarhus, hvor der virkelig arbejdes for at professionalisere hvert eneste lille hjørne omkring det sportslige. Alle er optaget af at byde ind med lige præcis dét, man er specialist inden for. Den tilgang kan jeg rigtig godt lide. Som cheftræner kommer Mads nemt til at stå med rigtig mange opgaver og overvejelser. Derfor er konceptet med flere specialister helt rigtig set, siger Jan Paulsen.

Trænertrioen står stærkt

Både cheftræner Mads Hjortshøj og assistent Tobias Thorsen fik for længe siden genvalg til den kommende sæson. Duoen har i den netop afsluttede sæson leveret til mere end godkendt, og med endnu en assistent tilknyttet får de to nu mulighed for at fokusere yderligere på at skabe et tophold i 1. division.

Begge ser da også frem til, at der med endnu en ressource omkring holdet kan blive tid til at gå endnu mere i detaljen i arbejdet med de enkelte spillere og holdets koncepter.

Cheftræner Mads Hjortshøj siger:

– Jan kommer med en erfaring og nogle tanker, som vi kommer til at implementere i vores spilkoncept, og sammen vil vi til den kommende sæson stå endnu stærkere. Både på og udenfor banen.

Tobias Thorsen supplerer:

– Det er en gave, at vi nu får Jans erfaring og skarpe blik for ikke mindst det offensive spil tilknyttet. Vi har allerede haft nogle rigtig gode snakke om elementer i spillet, vi kommer til at arbejde med. Det kan kun blive godt.

Jan Paulsen spillede selv i en række ligaklubber herhjemme – blandt andet Aarhus GF – og havde også en glorværdig karriere i flere udenlandske klubber, blandt andet VFL Gummersbach.  Han spillede også  72 landskampe.

Som træner har han blandt andet været assistenttræner i Flensburg-Handewitt, cheftræner for ligakvinderne i Team Esbjerg og ligaherrerne fra Mors Thy.